Hoe kan lichaamsbeweging het alcoholgebruik beïnvloeden?

Kan je actieve levensstijl drank bevatten? Drie experts komen langs om ons enkele snelle tips te geven over hoe je actieve levensstijl en alcohol kunnen combineren (of niet). Nee, dit is geen proclamatie dat je 30 biertjes per avond mag drinken, want bij alles wat met voeding te maken heeft, gaat het om matiging! Hier is het advies van de expert:

Actieve levensstijl en alcohol: lege calorieën
MENSEN ZIJN VAAK VERRAST DAT DE CALORIEËN VAN ALCOHOL IN BASIS GELIJK ZIJN AAN VERZADIGD VET.

Te veel alcohol draagt bij aan extra calorieën en aan tal van andere gezondheidsproblemen.

Drank en lichaamsbeweging Afgezien van het voortdurende debat over de gezondheidsvoordelen van één glas wijn of één bier per dag, bevat alcohol vaak geen voedingswaarde, wat de mogelijkheden om het lichaam van brandstof te voorzien voor energie saboteert.

Als u probeert af te vallen en meer te bewegen, kan het verminderen of elimineren van alcohol u helpen uw doel sneller te bereiken.

Alcohol kan je ook uitgedroogd en traag maken, waardoor de kans groter wordt dat je je trainingen “uitstelt”.

– Carol Phillips is een nationale gezondheids- en welzijnsexpert en de meervoudig bekroonde auteurs van 52 Simple Ways to Health.

Matig Verbruik Oké?
ALCOHOL KAN ZEKER EEN ONDERDEEL ZIJN VAN EEN GEZONDE LEVENSSTIJL.

Een biertje na de rit met je fietsgroep, een hartgezond glas wijn bij het eten of zelfs een zenuwslopende slaapmuts met je wederhelft kunnen allemaal worden geïntegreerd in een atletisch dieet.

De verslavende ‘nadelen’ van te veel alcohol zijn bekend, maar tal van wetenschappelijke studies hebben ‘matig’ gebruik (1-2 drankjes/dag) in verband gebracht met een superieure gezondheid van hart en hersenen.

Bovendien hebben de hop in bier en de flavonoïden in rode wijn specifieke anti-stress voordelen op cellulair niveau, waardoor ze zowel oxidatie als ontsteking helpen verminderen die leiden tot versnelde cellulaire veroudering.

Een belangrijke factor voor atleten (en lijners) om over alcohol na te denken, zijn de calorieën. Een goede vuistregel is dat elke drank (bier, wijn, shot) ongeveer 100-150 calorieën bevat (afhankelijk van het type) – en dat veel gemengde cocktails honderden calorieën kunnen bevatten.

Die alcoholcalorieën worden ook “eerst verbrand”, dus het lichaam zal eerder koolhydraten/eiwitten/vet opslaan als vet.

Matiging kan overboord gaan
Er zijn veel klinische onderzoeken die aantonen dat matige alcoholconsumptie kan helpen bij het verminderen van sterfte door alle oorzaken bij vrouwen en bij gezonde actieve volwassenen kan alcohol het risico op ischemische beroerte verminderen.

Voordelen van alcohol waren gerelateerd aan matige consumptie, wat overeenkomt met een dagelijkse portie alcohol voor vrouwen of 2 porties voor mannen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *